Noutati si anunturi

Lucrări de mentenanță: PLATĂ ONLINE - Azi, 05.07.2024, interval orar 12.30-13.30

Azi, 05.07.2024, în intervalul orar 12.30 - 13.30, serviciul de PLATĂ ONLINE va fi oprit pentru lucrări de mentenanță.

Vă mulţumim pentru înţelegere.

Lucrări de mentenanță 24.06.2024 - 25.06.2024

În data de 24.06.2024, începând cu ora 00:00, serviciile de depunere electronică pentru cererile de mărci, desene și modele, precum și pentru serviciile post examinare (reînnoiri, modificări în situația juridică, etc.) vor fi oprite pentru lucrări de mentenanță.

Aceste servicii vor fi disponibile începând cu data de 25.06.2024 ora 08:00.

Vă mulţumim pentru înţelegere.

În atenția Solicitanților noi sau ale căror smart carduri au expirat - Depunere online Invenții

Începând cu data de 27 mai 2024, pentru a depune electronic cereri de brevete online la OSIM, se va folosi programul Online Filling, versiunea 5.15, care poate fi descărcată de AICI.

***În atenția Solicitanților noi sau ale căror smart carduri au expirat:

  • Pentru depunerea online trebuie solicitat un certificat soft
  • Acest certificat soft se va solicita transmițând un e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. respectând ghidul care poate fi accesat AICI

Pentru mai mule informații accesați pagina dedicată depunerilor online privind "Cerere de brevet de invenție".

În atenția utilizatorilor - servicii depunere electronică Mărci / Desene și modele

În data de 30.04.2024, începând cu ora 16:00, serviciile de depunere electronică pentru cererile de protecție și pentru serviciile post examinare (reînnoiri, modificări în situația juridică, etc.) vor fi oprite, urmând ca termenele de publicare să fie decalate corespunzător.

Aceste servicii vor fi disponibile începând cu data de 07.05.2024, ora 10:00.

Vă mulţumim pentru înţelegere.

Cadet INOVA 2024, Sibiu

Ediția a IX-a a Salonului Internaţional al Inovării şi Cercetării Ştiinţifice Studenţeşti - ”Cadet INOVA’24” - ® Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu

În perioada 11-13 aprilie 2024, specialiștii OSIM au fost prezenți la Salonul Intenațional al Inovării şi Cercetării Ştiinţifice Studenţeşti - Cadet INOVA 2024, care s-a desfășurat la Sibiu.

Evenimente OSIM 2024

  1. „Școala Verde” în vizită la OSIM

    În data de 28 martie, la sediul OSIM a avut loc o întâlnire între specialiștii Oficiului și un grup de elevi ai Colegiului Virgil Madgearu, în cadrul programului național  „Săptămâna Verde”.

În atenția solicitanților de vouchere Ideas Powered for Business – SME Fund

Dorim să vă informăm că, din cauza numarului mare de solicitări, voucherul pentru taxele eligibile privind brevetele de invenție prin programul Ideas Powered for Business – SME Fund, este momentan indisponibil.

Totul Pentru Casa Ta 2024 - ROMEXPO

În perioada 14 – 17 martie vă invităm să vă alăturați specialiștilor OSIM, care vor fi prezenți la Romexpo, la evenimentul care redefinește conceptul de home & deco: #TotulPentruCasaTa2024.

Cu o abordare unică, de la proiecte spectaculoase pentru amenajarea spațiului de lucru sau de locuit, până la soluții inovatoare în domeniul construcțiilor și amenajărilor exterioare, aduce împreună cele mai importante târguri de profil: Construct Ambient Expo, Romtherm, Mobila Expo și Expo Flowers & Garden.

Conferința Națională - Proprietatea Industrială în educație

În data de 29 februarie 2024, a avut loc la Sibiu, Conferința Națională - Proprietatea Industrială în educație organizată de OSIM în colaborare cu Oficiul European de Brevete și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Târgul de Turism al României 2024

În perioada 15 - 18 februarie 2024, specialiștii OSIM vor fi prezenți la cel mai important eveniment dedicat promovării destinațiilor turistice din România și din străinătate, Târgului de Turism al României 2024, ediția de primăvară.

În atenția utilizatorilor de servicii online - INVENȚII

Începând cu data de azi, 31.01.2024, utilizatorii care folosesc depunerea electronică online de invenții trebuie să actualizeze programul Online Filing (live update).

Click Aici pentru a urma pașii privind actualizarea Online Filing (live update).

„Legea brevetelor de invențiune” - prima lege privind brevetele de invenție din România

Știați că?

  • Astăzi, 17 Ianuarie, sărbătorim 118 ani de la data la care a fost publicată în Monitorul Oficial, prima lege privind brevetele de invenție din România „Legea brevetelor de invențiune”.
  • Primul proiect de lege asupra brevetelor de invenție a fost inițiat în 1860.

Lucrări de mentenanță ÎNCHEIATE

Mentenanța sistemului informatic s-a încheiat.

Serviciile de depunere electronică și plăți online pentru cererile de protecție sunt disponibile.

Vă mulţumim.

Lucrări de mentenanță 29.12.2023 - 03.01.2024

În data de 29.12.2023, începând cu ora 13:00, serviciile de depunere electronică și plăți online pentru cererile de protecție vor fi oprite în vederea actualizării taxelor pentru anul 2024 și asigurarea mentenanței sistemului informatic.

Aceste servicii vor fi disponibile începând cu data de 03.01.2024 ora 13:00, pentru care vom publica un anunț în acest sens.

Vă mulţumim pentru înţelegere.

Program casierie 29 Decembrie 2023

 

Stimaţi clienţi, parteneri şi colaboratori,

Vă informăm că programul de lucru cu publicul al casieriei O.S.I.M. pentru data de

Vineri, 29.12.2023 - ÎNCHIS

Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal de către OSIM

Toate datele cu caracter personal colectate de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) sunt prelucrate în conformitate cu dispozițiile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date (Regulamentul general privind protecţia datelor).

Ca principiu general, OSIM prelucrează numai date cu caracter personal pentru îndeplinirea sarcinilor pe care le desfășoară în interesul public, în vederea asigurării protecţiei proprietăţii industriale, conform art. 1, alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 573 din 7 septembrie 1998 privind organizarea şi funcţionarea Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, cu modificările si completările ulterioare.

Toate operațiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt notificate în mod corespunzător Responsabilului cu Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal din OSIM.

Informațiile colectate vor fi, prelucrate și/sau accesate numai de membrii personalului OSIM sau de persoanele autorizate responsabile de operațiunile de prelucrare corespunzătoare.
Publicul va putea accesa aceste date prin intermediul instrumentelor și platformelor online ale OSIM și, de asemenea, prin descărcarea informațiilor, în ambele cazuri, numai în scopul de a oferi terților și autorităților publice informațiile necesare pentru a le permite să își exercite drepturile de proprietate industrială dobândite.

Persoanele fizice ale căror date cu caracter personal au fost prelucrate de către OSIM pot, în orice moment, în cazul în care consideră că nu le-au fost respectate drepturile fundamentale la viaţă privată și la protecţia datelor personale, sa se adreseze responsabilului cu protecția datelor din OSIM (RPDCP@osim.ro) sau Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, și, după caz instanțelor de judecată.

Totodată, aceste persoane au dreptul de a acces (conform art. 15 din Regulamentul general privind protecţia datelor) și de a solicita (conform art. 16 din același regulament) rectificarea datelelor cu caracter personal inexacte care le privesc, prin trimiterea unei cereri scrise la OSIM la adresa de email mai sus menționată.