Despre Osim Contact Servicii Publicatii Baze de date Cautare Versiunea
Home
 
 

 

Baze de Date

 
 Baza de Date pentru Invenţii
 esp@cenet  şi  versiunea în limba română esp@cenet
 Baze de Date Externe

Registre şi
Publicare electronică


 România este în
Tunisia se alătură TMview

Începând cu 20 octombrie 2014, Institutul Naţional Tunisian pentru Standardizare şi Proprietate Industrială (INNORPI) şi-a făcut disponibile bazele de date de mărci prin sistemul de căutare TMview.
Integrarea INNORPI constituie un rezultat concret al programului de cooperare internaţională derulat de OHIM în colaborare cu partenerii săi internaţionali.
Integrarea INNORPI reprezintă, de asemenea, căutarea în TMview a primelor mărci în limba arabă.
Cu această extindere recentă, numărul oficiilor participante la TMview se ridică la 36. Prin adăugarea unui număr de peste 65.000 de mărci tunisiene, TMview permite acum accesul la un total de aproximativ 24,5 milioane de mărci.
De la introducerea sa, în 13 aprilie 2010, instrumentul a fost utilizat pentru aproape 9 milioane de cercetări documentare din 214 de ţări diferite, printrei cei mai frecvenţi utilizatori fiind cei din Spania, Germania şi Italia.
Pentru a afla mai multe accesaţi https://www.tmdn.org/tmview sau www.tmview.europa.eu.

 Server de publicare - Invenţii   |  Grupul ţărilor care folosesc publication server
 Mărci depuse pe cale naţională, în curs de expirare
 Mărci depuse pe cale naţională, decăzute, aflate în perioada de graţie
 Mărci depuse pe cale naţională
 Hotărâri ale Instanţelor judecătoreşti cu privire la mărcile nr. 93777 şi nr. 94842 (RTV)
 Buletin Oficial de Proprietate Industrială online, secţiunea Mărci
 Mărci depuse pe cale internaţională prin Sistem Madrid, cu stat desemnat România:
 Romarin, baza de date OMPI şi Gazeta OMPI
 Mărci depuse pe cale comunitară (OAPI)
 Registru online Desene şi Modele
 Buletinele Oficiale de Proprietate Industrială online, secţiunea Desene şi Modele
Depunere electronică

Începând cu data de 31.03.2014 cererile de Marcă se pot depune şi on-line
Pentru a utiliza această facilitate accesaţi:
Depunere electronică cerere înregistrare marcă naţională

[ Suport: 037 2 825985 ]

   Depunere electronică Invenţii
eLearning  
   Designul comunitar
   Marca comunitară
   Ghid de descărcare publicaţii oficiale PI pentru abonaţii FTP
   Link-uri externe
 
  25.03.2014
Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci din România este al 16-lea oficiu care devine parte la , alăturându-se celor din Portugalia, Benelux, Estonia, Spania, Grecia – OBI, Bulgaria, Slovacia, Letonia, Slovenia, Suedia, Lituania, Republica Cehă, Franţa, Malta şi OHIM. Aproximativ 41.000 de desene şi modele româneşti sunt acum disponibile online în DesignView, aducând astfel numărul total de desene şi modele disponibile prin intermediul acestui instrument la peste 2 milioane.
DesignView reprezintă un instrument comun de lucru care vine în ajutorul utilizatorilor sistemului prin faptul că; oferă posibilitatea efectuării unor cercetări documentare în domeniul desenelor şi modelelor pe diferite criterii, cum ar fi: număr cerere, număr design înregistrat, clasă, denumire produs, nume titular şli cu afişarea reproducerilor grafice.
  Euroclass, instrument mondial de clasificare, şi-a schimbat denumirea în .
Instrumentul a fost elaborat ca parte a iniţiativelor din cadrul Programelor OHIM "Fondul de cooperare"şi "Convergenţa".
Decizia de redefinire a sa evidenţiază importanţa tot mai mare a TMclass ca o adevărată resursă de PI la nivel mondial, care include accesul la bazele de date ale oficiilor naţionale de PI din UE şi ale altor oficii importante de PI, incluzand Oficiul pentru Brevete şi Mărci din Statele Unite şi Oficiul Japonez de Brevete.
TMclass este un instrument online bazat pe sistemul Clasificării Nisa, care îi ajută pe utilizatori să clasifice corect produsele şi serviciile atunci când depun o cerere de înregistrare a unei mărci.
Permite, de asemenea, utilizatorilor să găsească termenii în oricare dintre cele 24 de limbi disponibile.
TMclass poate fi utilizat şi pentru a verifica listele de termeni pentru a afla dacă aceştia sunt acceptabili pentru oricare dintre oficiile participante. În plus, instrumentul traduce termenii echivalenţi pentru produse şi servicii în toate limbile disponibile.
TMclass este disponibil gratuit, online, pentru toti utilizatorii, la http://tmclass.tmdn.org/
18 martie 2013

  OHIM - Common Gateway - accesul la unele proiecte din Programul de Cooperare
   
  România şi Republica Cehă implementează proiectul Sondaj de opinie destinat utilizatorilor

Oficiul naţional român şi Oficiul naţional ceh au implementat proiectul Sondaj de opinie destinat utilizatorilor.
Prin aceste două implementări recente, numărul total al oficiilor naţionale şi regionale de PI din UE care utilizează acest instrument se ridică la 14.
Înaintea implementării, oficiile naţionale au beneficiat de instruire, la sediul acestora, din partea echipei de integrare a proiectului, în parteneriat cu membrii grupei de lucru a proiectului.
Proiectul permite, de asemenea, interconectarea cu alte proiecte ale Fondului de cooperare, cum ar fi Standarde de calitate.
Instrumentul Sondaj de opinie destinat utilizatorilor, care permite o abordare comună în desfăşurarea sondajelor în toate oficiile participante, constituie un element cheie al Reţelei europene a mărcilor şi desenelor şi modelelor.
Această recentă integrare a adus numărul total al implementărilor proiectelor din cadrul Fondului de cooperare la 179. (Pentru detalii accesaţi pagina OHIM)
10 octombrie 2013
_____________________

România implementează CESTO

Oficiul român a implementat Instrumentul comun în sprijinul examinatorilor (CESTO). Astfel, numărul total al implementărilor proiectului a ajuns la patru.
Un număr de 18 oficii naţionale şi regionale din UE şi-au exprimat intenţia de a implementa proiectul.
CESTO permite examinatorilor să efectueze cercetări documentare automate în mai multe baze de date pentru a-i ajuta să găsească toate informaţiile necesare pentru a lua decizii privind Motivele absolute. (Pentru detalii accesaţi pagina OHIM)
7 octombrie 2013


Republica Coreea se alătură

Începând cu 12 februarie 2014, Oficiul Coreean pentru  Proprietate Intelectuală  (KIPO)  şi-a făcut disponibile  datele sale privind mărcile  prin sistemul de căutare TMview.
Integrarea KIPO este  rezultatul concret  al programului de  Cooperare internaţională  derulat de OHIM în colaborare cu partenerii săi  internaţionali.
Cu această extindere recentă, numărul total al oficiilor participante la TMview se ridică la 35, iar prin adăugarea a mai mult de 2,7 milioane de mărci coreene, TMview furnizează acum informaţii şi permite accesul la peste  23 de  milioane de mărci în total.
De la inaugurarea TMview, în 13 aprilie 2010, instrumentul a fost utilizat pentru mai mult de 5 milioane de cercetări documentare din 205  ţări diferite, printre cei mai frecvenţi utilizatori fiind cei din Spania, Germania şi Italia.


Pentru a afla mai multe accesaţi https://www.tmdn.org/tmview sau www.tmview.europa.eu.| Pagina de start | Despre Osim | Strategie Marketing | Contact | Servicii | e-OSIM | Căutare | Brevete | Modele de utilitate | Mărci
| Desene şi Modele | Topografii de produse semiconductoare | Soiuri de Plante | Legislaţie | Publicaţii
| Biblioteca Tehnică şi Juridică | Editură şi Tipografie | Colecţia natională de brevete | Relaţii internaţionale | Biroul de presă | Arhiva
| Consilieri în Proprietate Industrială | Proprietate Industrială în Internet | Centre Regionale | Comisii de reexaminare |